Tilbage til forsiden Print SiteMap E-Mail
SimaNet.dk
Hjemmesider - Internetløsninger
 
 
 
Produkter
Om SimaNet.dk
Support
Kontakt
 
 Tlf.
webdesign & CMS system
 

Kom Godt I gang Med Søgemaskineoptimering

Kom godt i gang med søgemaskineoptimering er en artikel der handler om målsætninger.

Grundlæggende er det altid vigtigt at have målsætninger for alt hvad du laver – det er den eneste måde du kan afgøre om din indsats kan betale sig.

For at opsætte målsætninger må man kende metoder til at opnå disse målsætninger, uden værktøj kan det blive rigtigt svært og oftest umuligt at opnå de ønskede resultater.

Men for at bruge de rigtige værktøjer/metoder er du nødt til at vide hvad og hvordan de bruges. Og det er her vores artikel for alvor starter.

Søgemaskineoptimering er som udgangspunkt en målsætning der drejer sig om at få den eller de enkelte søgemaskiner til at læse dine sider på din hjemmeside. For at dette skal kunne lade sig gøre skal søgemaskinerne dels have adgang til dine sider, samt kunne læse indholdet på dine sider. Og når der tales om at læse dit indhold, så menes der grundlæggende registrere, katalogisere og til en vis grad analysere dit indhold.

Søgemaskinerne kan eksempelvis uden problemer læse html-kode, den kode som ligger bag ved link, men har ofte meget svært ved at læse java- eller flashscript, koden bag stationære og aktive bannere.

Søgemaskinerne har heller ingen problemer med at læse ren tekst, men kan ofte have problemer med billeder, hvis disse ikke er informationsudfyldte i forhold til titel og beskrivelse. Tommelfingerreglen er at jo mere søgemaskinen kan læse hurtigt og nemt på din side jo mere søgemaskinevenlig er den og jo nemmere er det at få siden indekseret i søgemaskinen.

At få siden indekseret betyder at søgemaskinen nu medtager siden i sine beregninger når den skal finde de bedste resultater til sine brugere. Hvis du er dygtig og heldig så vil din side blive placeret højt på disse resultatsider med den efterfølgende virkning, at søgemaskinens brugere vil klikke på dit link og besøge din side – altså trafik til din hjemmeside.

Er du først kommet så langt at din side er indekseret så kan du begynde at tænke på søgemaskineoptimering i sin mere avancerede form. For nu drejer det sig om at skrue på så mange af de væsentlige faktorer på din side og på din forhold der har betydning for din side på andres hjemmesider, at netop din side rangerer som nr. 1 på netop det søgeord du ønsker.

Som du sikkert kan forestille dig så er det ikke lige nemt, eller om du vil lige svært at opnå succes på et hvilket som helst søgeord.

Umiddelbart er det mest interessant at opnå høje placeringer på søgeord med mange besøgende. Til gengæld er der også rigtigt mange andre der er kommet til den konklusion så konkurrencen kan være, og er ofte, meget høj på de meget trafikerede ord.

Så tænker du, at du vil gå efter de søgeord med knap så mange søgninger for at få lidt færre konkurrenter. Fornuftigt, bortset fra at det er en jungle, for her skal man virkelig vide noget om søgeord for ikke at spilde sin tid på søgeord med middelmådig trafik og stadigvæk en høj konkurrence faktor.

Okay, tænker du så, formlen er altså at finde søgeord med tilpas høj trafik og tilpas lav konkurrence. Ja, hvis du har en informationsside – eller forsøger at lave en indkomst på eksempelvis Google AdSense.

Har du derimod et produkt du ønsker at sælge, enten dit eget, eller andres i form af affilite/partner programmer så er du nødt til at have endnu en faktor i spil.

Salgsværdien af søgeordet. Det er jo ikke nok at have et søgeord med høj trafik og lav konkurrence, hvis der ikke er noget salg på søgeordet. Dit formål med søgemaskineoptimering er at skabe marketingsværdi ind til din side. Der er ingen marketingsværdi, hvis der ikke er noget potentielt salg i et søgeord.

Så din formel er altså med produkt salg – Høj trafik, lav konkurrence og høj salgsværdi på det enkelte ord. Det kræver tid og masser af analyser. Erfaring er guld værd indenfor dette område. I starten vil du ramme uden for skiven nogle gange, men holder du hele tiden ovenstående målsætning op foran dig, så kan du få succes meget hurtigere, og ikke mindst meget billigere end alle der forsøger at opfinde den dybe tallerken på ny.

God jagt og fornøjelse med søgemaskineoptimering.


Hjemmeside fra....
Simanet.dk tilbyder nu responsive hjemmeside Responsive webdesi...
Nyt Nyt
Hosted Webshop Dine varer sælger næsten sig selv... Se mere
 
Dem vi sponserer